Tänään koulu päivän päätteeksi päätin tehdä marenkeja. Lainasin eilen kirjastosta kirjan sokerikokille ja kirjan jossa oli kakkuja. Kirjassa jossa oli kakkuja oli marengin ohje jota kokeilin marenki onnistui aika hyvin. Laitan tähän kuvat marengeista jota tein toinen on vähän kuin "suklaa marenki" ja toinen pelkkä tavallinen marenki jonka olen värjännyt vaaleanpunaiseksi.Tuo suklaa marenki syntyi puoli vahingossa halusin saada marenkiin ruskeita kuvioita, mutta laitoin joukkoon liikaa kaakao jauhettablush ja kun olin paistanut marengit maistoin niitä ne maistuivat kaakaojauheen ja marengin yhdistelmältäsmiley. Marengin teossa yleiskone on TODELLA hyvä apuväline. 

                                      Marengit:
150g sokeria
75g valkuaisia (n. 2 munan valkuaiset)

Tee näin:
1Kuumenna uuni 200 asteeseen
2 laita sokeri pieneen uuni vuokaan ja lämmitä sitä noin 5 min.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (samalla kun sokeri on uunissa )Varo ettei sokeri sula sokeria ei ole tarkoitus sulattaa sen on vain tarkoitus kuumentua.
3 säädä uuni 110 asteeseen.
4 kaada sokeri valkuaisvaahdon päälle ja vatkaa edelleen suurimmalla nopeudella noin 10 min
5 Lisää halutessasi vaahtoon elintarvike tai pastaväriä voit myös lisätä kaakaojauhetta
6 annostele uunipellille ja paista noin 45-60 min.
Marengit säilyvät  3-4 päivää ilmatiiviissä astiassa.

   
 Tässä kuva purotetuista marengeista
 
Tässä kuva lusikalla nosteltujen marenkien kuva